AD700 Escaldes Engordany
+376821273
info@gestoriagesta.com

BANCS A ANDORRA

GESTORIA GESTA ESPECIALISTES EN FINANCES, FISCALITAT I COMPTABILITAT INTERNACIONAL

Bancs a Andorra – La banca a Andorra

En triar un lloc com Andorra per als seus negocis o inversions personals, la banca és molt important. És possible que necessiti transferir capital per la seva empresa acabada de formar o fer la inversió necessària per a la residència passiva o no lucrativa. En qualsevol cas, la confiança en els bancs locals, així com la capacitat de complir amb els deguts requisits són fonamentals per a la seva futura relació bancària a Andorra.

¿Quins tipus de bancs tenim a Andorra?

Actualment Andorra té 5 entitats bancàries disponibles al públic les quals accepten tant clients particulars com a empreses.

Pot escollir entre els següents bancs:

Andbank

Morabanc

Banc Sabadell d’Andorra

Crèdit Andorrà

Vallbanc (abans BPA)

Tots els bancs són bancs nacionals i de propietat local, menys VallBanc que te propietat Americana. Les seves principals activitats són la banca privada i la banca de consum per a la població local d’Andorra, així com la banca comercial per als negocis d’Andorra. En el passat la banca offshore ha tingut gran importància en l’economia Andorrana. Des de l’obertura econòmica i l’entrada en vigor els diversos tractats d’intercanvi d’informació, les posicions de diners offshore s’han anat reduint. No obstant això, Andorra continua sent un centre bancari alternatiu per a la majoria dels espanyols i francesos que busquen diversificar el seu risc. Amb l’intercanvi automàtic de dades CRS en vigor, el recent I estricte compliment per part dels bancs andorrans, la resta del capital estranger existent està subjecte al compliment dels requisits internacionals contra el rentat de diners, acreditant a Andorra com un centre financer segur, solvent i serios.

¿Son solvents els bancs d’Andorra?

Els ràtios de solvència dels bancs andorrans estan per sobre dels estàndards europeus i alguns bancs andorrans freqüentment es troben entre els bancs més solvents d’Europa. La seva ràtio de disponibilitat de capital i la seva liquiditat solen superar àmpliament els requisits del sector bancari de la Unió Europea. Estem davant d’alguns dels bancs més solvents d’Europa.

No obstant això, els bancs d’Andorra no tenen accés als fons del Banc Central Europeu i per tant, òbviament, els seus balanços i l’estratègia de finançament és més conservadora. Això assegura una major estabilitat, però també fa que els bancs d’Andorra siguin lleugerament vulnerables a les variacions externes. És poc probable que el sistema financer d’Andorra experimenti grans turbulències, especialment després que un dels seus bancs hagi estat eliminat recentment de la llista relacionada amb el rentat de diners del Tresor dels Estats Units FinCen. A Andorra ens varem veure obligat a endurir les obligacions del nostre Sistema bancari per complir amb els estàndards internacionals fa que el sistema bancari d’Andorra, probablement, sigui encara més fort que abans.

Empreses Andorranes amb comptes a Espanya i França

Posar tots els ous en la mateixa cistella mai ha sigut  un decisió sàvia. Els bancs Andorrans són menys competitius en productes financers com comptes mercantils o transferències electròniques internacionals. Les despeses bancàries simplement són més alts a causa de la reduïda competència i la no integració SEPA d’Andorra. (Ara ja activada)

Els bancs espanyols s’han vist obligats a una forta reestructuració i enfrontar la ferotge competència ha provocat una reducció de les comissions. Per tant, l’obertura d’un compte comercial addicional a Espanya pot ser una alternativa depenent de les necessitats del seu negoci. La possibilitat és, sens dubte, complir amb la normativa i poder tenir un representant fiscal espanyol amb un nombre d’identificació fiscal espanyol per la seva empresa d’Andorra.

Obrint un compte bancari personal a Andorra

Podeu obrir un compte a Andorra com un particular resident o no resident o empresa. El degut compliment de la normativa dels bancs andorrans ha augmentat substancialment en els últims dos anys. Estar a punt per complir amb les normes contra el blanqueig de diners, així com amb el protocol de la FATCA i subministrar l’origen dels fons, així com les transaccions de documents de valor nominal important.

A part dels comptes bancaris d’Andorra, ofereix una àmplia gamma de serveis addicionals com comptes multidivises i diversos productes i instruments financers que busquen oferir diversificació de la banca tradicional espanyola i francesa.

Assistència per a l’obertura d’un compte bancari a Andorra.

La nostra empresa presta assistència amb el compliment i els requisits legals per a l’obertura d’un compte bancari a Andorra. La majoria dels nostres plans d’incorporació empresarial inclouen l’ajuda amb l’obertura d’un compte comercial per al seu negoci. No obstant això, amb certes activitats i estructures d’empreses, un procés d’adequació a la normativa més estricte podria ser necessari i haurà de consultar-nos per a una possible assistència en aquests assumptes. Tenim relacions molt estretes amb diversos bancs a Andorra i podem facilitar-li aquest procés. A més de la introducció l’ajudarem amb tots els documents i passos legals per complir amb els requisits.