AD700 Escaldes Engordany
+376821273
info@gestoriagesta.com

E-COMMERCE

GESTORIA GESTA ESPECIALISTES EN FINANCES, FISCALITAT I COMPTABILITAT INTERNACIONAL

Vendes a distància des d’Andorra – l’IVA o IGI.

Andorra té una fiscalitat molt atractiva per al comerç internacional a nivell B2B però cada vegada hi ha més interès per desenvolupar models de comerç com el B2C (el comerç al consumidor directe) per internet des d’Andorra. Les sol·licituds que rebem sobre el tema de vendes a distància per internet des d’Andorra són motivats per l’IVA (IGI) competitiu de 4.5% (A Andorra es diu IGI), taxa normal, però no sempre és aplicable. És important definir de quin tipus de venda es tracta, qui són els operadors econòmics i on es troben. Un tema amb moltíssima complexitat que requereix un assessorament detallat segons cada cas.

Les vendes a través d’internet o vendes tipus e-commerce són aquelles que es fan sense una presència física simultània del comprador i del venedor es transmet la proposta de contractació del venedor i l’acceptació del comprador per un mitjà de comunicació com pot ser internet o el telèfon.

Règim especial de vendes a distància a la UE

La Unió Europea té un règim especial per facilitar i simplificar la complexa gestió dels diferents tipus d’IVA a la Unió Europea. Les transaccions subjectes a la normativa de la UE són els contractes de vendes i serveis quan no hi ha una trobada personal com, per exemple, en el cas dels acords contractuals per internet, telèfon, correu electrònic, fax o carta i els que el venedor celebra amb el clients fora dels locals de la seva empresa.

El règim especial de vendes a distancia y online és un sistema mitjançant el qual un subjecte passiu establert en un estat de la CEE pot realitzar vendes a consumidors particulars (B2C) establerts en un altre estat membre sense necessitat d’identificar-se en aquest estat de destí i tot aplicant l’impost indirecte d’origen (és a dir, del país on està establert). El transport al país de destí l’ha de realitzar la societat venedora o un tercer pel seu compte.

No obstant això, Andorra no forma part de la Comunitat Europea per la qual cosa no s’haurien de considerar les anomenades circumstàncies especials.

No dubti en contactar amb Gestoria Gesta si desitja que els nostres experts en les vendes a distància i online a Andorra l’ajudin a establir una societat d’e-commerce a Andorra.