AD700 Escaldes Engordany
+376821273
info@gestoriagesta.com

LLEGIR MÉS … Crear una empresa a Andorra pot portar-nos molts beneficis pel que fa a fiscalitat.

GESTORIA GESTA ESPECIALISTES EN FINANCES, FISCALITAT I COMPTABILITAT INTERNACIONAL

Andorra ha passat per molts canvis pel que fa a la constitució de societats i l’estructura del seu capital. Anteriorment, la possessió d’accions per part d’inversors estrangers estava limitada a un 49% del capital de la societat. Des de l’any 2012 les noves reformes i l’obertura al comerç internacional han portat canvis fonamentals a l’antiga legislació. El país està completament obert a crear empreses a Andorra per part d’inversions de capital estranger, tant en noves empreses com en empreses ja establertes al principat. 

Crear una empresa a Andorra pot portar-nos molts beneficis pel que fa a fiscalitat.

Els models d’entitats per crear empreses a Andorra

Existeixen els següents models d’entitats per crear empreses a Andorra:

La SL «Societat Limitada», una societat de responsabilitat limitada amb un capital mínim de 3.000 euros.

La SA «Societat Anònima», un model de societat Anònima amb un capital mínim de 60.000 euros.

Les empreses a Andorra han de tenir un domicili social i un administrador. No hi ha un model d’entitat d’offshore com en altres «jurisdiccions offshore» tradicionals. Bàsicament totes les empreses, independentment de la seva activitat comercial, localització de clients / proveïdors o provinença dels seus accionistes són tractades com a societats residents, no hi ha un altre model. 

Han de complir amb les exigències de substància en el país pel que fa a l’espai físic. Totes les empreses han de preparar declaracions trimestrals i anuals, així com la presentació de les declaracions fiscals associades. Els requisits legals per a la constitució d’empreses són molt similars al model espanyol però ha uns tràmits addicionals com l’autorització d’inversió estrangera i l’obertura del comerç.

Els passos a seguir per crear una societat:

Sol·licitud de denominació de la societat nova:

Podeu escollir tres denominacions diferents en ordre de preferència. El govern confirma el nom en un màxim de 10 dies.

Sol·licitud de l’autorització d’inversió Estrangera.

Cada accionista / soci no resident ha de sol·licitar l’autorització prèvia de la inversió estrangera en una societat andorrana. Aquest procés triga aproximadament 4 setmanes.

Preobertura del compte bancari per a la societat:

Es presenta una sol·licitud d’obertura de compte bancari amb els documents requerits per l’entitat bancària. Ha d’explicar la seva activitat, l’origen de fons i presentar el seu perfil amb total transparència i a més justificar-ho. Ha de calcular entre una setmana i 4 setmanes per tenir el seu compte preautoritzada.

Constitució i inscripció de la societat en el registre mercantil:

Es formalitzen els estatuts davant un notari Andorrà i s’inscriu la societat en el registre mercantil andorrà.

Obertura del comerç de la societat:

Se sol·licita l’obertura del comerç. En aquest moment ha de tenir el domicili de la seva societat concretat, un butlletí elèctric del seu despatx o local i un contracte vigent d’un extintor al domicili de la seva societat.