AD700 Escaldes Engordany
+376821273
info@gestoriagesta.com

SERVEIS ESPECIALS PER A YOUTUBERS, GAMERS i ESPORTISTES D’ELIT

GESTORIA GESTA ESPECIALISTES EN FINANCES, FISCALITAT I COMPTABILITAT INTERNACIONAL

Els avantatges fiscals d’Andorra, es un atractiu molt important per a esportistes d’elit i també per Youtubers, Gamers i Grans Patrimonis.

Andorra acull persones mediàtiques de tot el món, com a esportistes de primer nivell mundial i Youtubers amb milions de seguidors, que es traslladen al territori per les condicions fiscals. Els convenis signats per evitar la doble imposició (CDI), l’establiment de l’IRPF de tipus únic en el 10% i l’IGI (l’equivalent a l’IVA o la TVA) més baix d’Europa, en aquest moments a 26 de maig del 2019 és el 4,5%,, són els principals motius que es tenen en compte per instal·lar-se al Principat d’Andorra.

Els convenis internacionals de doble imposició (CDI) eviten que aquelles persones que resideixen de forma alterna en dos països diferents hagin de gravar una mateixa renda de forma doble, és a dir, en cada un dels països en què resideixen. Aquests tractats, que afecten els impostos sobre la renda i el patrimoni, han estat signats amb la República Francesa, Regne d’Espanya, Luxemburg, Liechtenstein, la República de Portugal, els Emirats Àrabs Units, Malta i Xipre. Quant a l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF), a Andorra és del 10% a partir de 24.000 € una xifra molt inferior a la d’altres països. Aquest IRPF permet un menor gravamen sobre les rendes i un increment dels beneficis reals nets.

Aquestes condicions fiscals han propiciat el trasllat al país pirinenc d’esportistes d’alt nivell com els ciclistes espanyols Xavier Florencio, Joaquim Purito Rodríguez, Luis León Sánchez etc.. En els últims anys també s’han instal·lat corredors provinents d’altres continents com Simon Gerrans o Rohan Dennis. Una altra disciplina que també ha vist com grans experts han migrat a Andorra, ha estat en el sector del Motor amb esportistes de renom com els germans Espargaró, Àlex Rins, Toni Bou o Joan Barreda.

No només són esportistes de primera línia els que han decidit beneficiar-se dels avantatges fiscals d’Andorra, el país també s’ha convertit recentment en la nova residència de grans Youtubers com Willyrex, Veggetta777, sTaXx i Wismichu entre molts altres. Una tendència cada vegada més extensa entre els joves Youtubers que cerquen reconeixement mediàtic i beneficis a través de la viralitat des seus vídeos a les xarxes socials, en especial a YouTube.com. Entre tots ells sumen més de seixanta milions de seguidors amb qui comparteixen continguts virals.

El trasllat de residència d’aquestes persones amb gran imatge pública al Principat d’Andorra, ha posat Andorra i els beneficis de les seva fiscalitat en molts mitjans de comunicació d’Espanya i d’Europa en general.